Pečeme s Dr. Hlaváč Delikates!

Mrkvové koláčky s Bio Chia Muchovníkem

Dnes jsme pekli mrkvové koláčky a jako náplň do nich jsme použili Bio Chia Muchovník. Do těsta jsme nedali žádný cukr a Bio Chia Ovoce od Dr. Hlaváč Delikates také žádný přidaný cukr neobsahuje. Proto si na nich můžete pochutnat bez větších výčitek, i když se zrovna snažíte shodit pár povánočních kilogramů navíc. Na mrkvové koláčky budete potřebovat jenom několik surovin, které většinou máte běžně doma – mrkev, hladkou mouku, máslo nebo rostlinný tuk na pečení, prášek do pečiva a samozřejmě nějakou vhodnou ovocnou náplň, v našem případě Bio Chia Muchovník.

Na těsto budete potřebovat:

200 gramů prosáté hladké mouky (můžete vyzkoušet použít i zdravější variantu mouky)

1/2 prášku do pečiva

125 gramů másla nebo rostlinného tuku na pečení

100 gramů najemno nastrouhané mrkve

špetka soli

Na náplň budete potřebovat:

Bio Chia Muchovník od Dr. Hlaváč Delikates

íprava:

Z prosáté mouky smíchané s práškem do pečiva a z ostatních surovin vypracujte na vále vláčné těsto, které nechejte asi půl hodiny odpočinout v ledničce. Těsto vyválejte na tenký plát (asi jako na štrúdl), který nakrájejte na čtverce o velikosti přibližně 7×7 cm. Do středu každého čtverce dejte ovocnou náplň (asi 1 čajovou lžičku) a vždy dva protější rohy přeložte přes sebe. Aby si koláčky při pečení udržely ten správný tvar, vpíchněte do jejích středu párátko. Takto připravené koláčky dejte na plech vyložený pečícím papírem a každý koláček ještě potřete rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě (horní a spodní ohřev) asi na 180 ° C dokud nezískají zlatavou barvu. Po upečení z koláčků opatrně odstraníme párátka a necháme na mřížce vychladnout. Kdo se neobejde bez cukru, může si je pocukrovat.

Z uvedeného množství surovin upečete asi 32 kusů koláčků.

Dobrou chuť!