– ČASTÉ OTÁZKY –
Jak je možné, že je Bio chia ovoce sladké, když údajně neobsahuje žádný přidaný cukr?
„Bio chia ovoce“ od Dr. Hlaváč je sladké, protože do této ovocné delikatesy přidáváme šťávu z dobře vyzrálých bio hroznů, zahuštěnou pouze šetrným odpařením vody.
Čím to je, že je Bio chia ovoce husté, jestliže neobsahuje žádné zahušťovadlo (pektin apod.)?
„Bio chia ovoce“ od Dr. Hlaváč je husté díky chia semínkám, která mají ve své podstatě schopnost vytvářet gel.
Může se stát, že v sušeném ovoci od Dr. Hlaváč narazím na plíseň, tak jak se to často stává u sušené ovoce prodávaného v sáčku?
V „Bio ovoci na zimu“ od Dr. Hlaváč, což je šetrně sušené, nesířené ovoce , na žádnou plíseň ani bakterie nebo roztoče nenarazíte. Bio ovoce z ekologických sadů je pečlivě, ručně vytříděno od nepěkných a poškozených kusů, taktéž ručně odjádřincováno a poté sušeno několik dní šetrným způsobem. Po usušení je ovoce ihned a bez jakýchkoliv prodlev plněno do sklenic a nakonec ještě pasterováno. Tento technologický postup zcela eliminuje výskyt plísní, bakterií a roztočů v našem sušeném „Bio ovoci na zimu“.
Obsahuje Bio sirup konopí skutečně konopí?
Ano, k výrobě ovocného pasterovaného sirupu – „Bio sirup konopí“ od Dr. Hlaváč jsme na jednu láhev sirupu použili více než 830 gramů bio ovoce a 4,5 gramu sušeného bio konopí setého.
Proč je v rakytníkovém sirupu na povrchu usazenina?
Usazenina v hrdle láhve „Bio sirup rakytník“ od Dr. Hlaváč není nic jiného než rakytníkový olej a v sirupu má důležité opodstatnění. Je to vlastně ta nejdůležitější a nejúčinnější složka rakytníkového sirupu. Rakytníkový olej obsahuje více než 200 biologicky aktivních a zdraví prospěšných látek , proto se usazeniny na povrchu sirupu nijak nezbavujte. Před použitím nezapomeňte sirup protřepat.
Proč se sušené ovoce od Dr. Hlaváč Delikates, např. jablka, jmenuje "Bio Jablka na zimu"?
Sušené ovoce jsme pojmenovali jako „Bio Ovoce Na zimu“, protože předpokládáme, že po něm zákazníci sáhnou především v zimním období, kdy většinou není k dispozici kvalitní bio ovoce čerstvé.
Má vůbec smysl jíst sušené ovoce, když si i v zimě mohu koupit čerstvé v jakémkoliv obchodě?
Máme za to, že je lepší mlsat sušené a nedoslazované bio ovoce pocházející z českých ekologických sadů, než to ze supermarketů, které k nám dlouze putuje, často přes půl světa, mnohdy nezralé, bez chuti a ještě chemicky ošetřené. Navíc některé druhy ovoce v obchodě v zimě čerstvé vůbec nekoupíte (višně, meruňky, aronie..).