Napadlo vás někdy, k čemu všemu se hodí sušené višně? Rozhodně je můžete mlsat jen tak samotné, ale víte jak jinak je využít v kuchyni? Máme pro vás pár tipů, jak sušené višně používat k vaření, pečení a doladění jídel.

1. Sušené višně jsou ideální ingredience do müsli
Hodí se jak do müsli klasického, tak i do křupavého müsli neboli granoly. Sušené višně můžete přidat i do müsli krémového, tzv. „overnight oats“.

2. Sušené višně jsou nezbytné při pečení sladkostí

Nahraďte při pečení hojně používané rozinky sušenými višněmi. Dají se použít do těsta na sušenky, koláče, do biskupského chlebíčku místo kandovaného ovoce nebo třeba do nepečených a zdravých müsli tyčinek.

3. Sušené višně vylepší jogurt a snídaňové kaše

Zkuste si do oblíbeného, nejlépe kvalitního a zdravého jogurtu, zamíchat sušené višně spolu s dobrými ovesnými vločkami. Nebo přidejte hrst višní do vaší milované snídaňové kaše. V mžiku si tak vylepšíte svou oblíbenou snídani nebo svačinku.

4. Sušené višně skvěle doplní ořechové směsi

Sušené višně se perfektně hodí k ořechům a doladí ořechové směsi. Směs ořechů se sušenými višněmi je rozhodně zdravější mlsání než sáček smažených brambůrků.

5. Sušené višně chutnají i ve slaných pokrmech

Přichystejte pro návštěvu pohoštění v podobě sýrového talíře, který netradičně ozdobíte sušenými višněmi. Sýr, sušené višně a červené víno k sobě dokonale ladí. Sušené višně dobře doplní i různé saláty, vyzkoušejte třeba salát z divoké rýže, kde se snoubí chuť višní , poctivého kuřecího vývaru a divoké rýže.

PS: Jestli chcete mlsat zdravě, vybírejte si sušené višně pečlivě. Kupujte jen ty nesířené, nedoslazené a nejlépe v bio kvalitě.