BIO ŠVESTKOVÁ POVIDLA 

280 g

O VÝROBĚ POVIDEL

Část popisu výroby povidel od Ing. Josefa Pokorného (1866–1929):

Něco švestek úplně rozvařených stéká ihned, kdežto části ještě souvislé a na peckách lpící seříznutými košťaty se roztírají tak, že na konec na sítu zbudou jen čisté pecky a v kádi je pohromadě kynkule. Táž zahušťuje se na tomtéž kotlu, tak že na kotel hustých povidel je třeba asi tří kotlů kynkule. Příprava kotlu povidel trvá asi 24 hodin. Zahoustnuvše povidla plní se do hrnců nebo beček, posypávají se navrch sušeným bezovým květem a podobně, rozesílají se zákazníkům a ukládají se. Moderně zařízené továrny na zužitkování ovoce místo povidlových kotlů ohňových užívají kotlů s topením parním, obsahu 15 i více hl. Mísidlo lze z kotlu vyzvednouti a kotel sám sklápěti, aby snáze se vyprazdňoval.

Složení: Švestky* 100%
(*produkt ekologického zemědělství)

Bez konzervačních látek, bez zahušťovadel, bez barviv a aromat. Bez přidaného cukru. Obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry.

Průměrné výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1103 kJ/264 kcal
Tuky 0,7 g (z toho nas. mast. kys. 0,2 g)
Sacharidy 60 g (z toho cukry 44,5 g)
Bílkoviny 3,3 g
Sůl <0,1 g

Minimální trvanlivost do: viz obal
Po otevření uchovávejte v chladničce do 10 stupňů Celsia

Výrobce/země původu:

Dr. Hlaváč s.r.o.
Sadová 904, 687 51 Nivnice,
Česká republika